Цени от:
38 лв.

Изхранване:
ВВ

Хотел Странноприемницата

Хотел Странноприемницата в Боженци

Странноприемницата е хотел в Боженци, разположен сред красива гора и живописна природа. Ще Ви посрещнат с уют, комфорт и приветливост.

Къща за Гости Странноприемницата, Боженци, България
GPS координати:
42.872 / 25.4239

ВИЖ НА КАРТАТА

ЕКСТРИ И УСЛУГИ ЗА Хотел Странноприемницата, Боженци

wi-fi интернет
бар
парк
паркинг

Хотел Странноприемницата се намира в село Боженци. Закътано в полите на Балкана, сред девствени гори, селото е на 15 км източно от Габрово. Шест века поколенията пазят легендата за първите заселници-търновската болярка Божана и деветте и сина. До края на на 19 век Боженци е стопански, административен, просветен и духовен център на околните селища. Има 110 къщи и 500 жители. От тях днес са останали 100 къщи на възраст между 100 и 250 години. Не само практичен и художествен усет показват те - просторни чардаци, декоративно оформени стени, врати, прозорци, стенни долапи, тавани, джамали, камини. Автентични музейни експозиции в две къщи от 18 и 19 век, църквата Св. Пр. Илия, работилница за пречистване на на восък от 18в., килийно училище обогатяват познанията за стопанския живот, бита, културата и духовния свят на божанкалии.

Хотел Странноприемницата разполага със шест апартамента и една двойна стая.

Ресторант с 45 места. Странноприемницата предлага и поддържа богат и разнообразен избор от ястия приготвени с голямо майсторство. Освен стандартните ястия, които могат да се опитат във всеки добър ресторант тук се предлагат и много кулинарни изненади приготвени по оригинални рецепти от българската кухня. Лятна градина с 80 места!

Подходяща за сватби, банкети и семейни празници през летните дни!

Всяка стая разполага със собствен санитарен възел, кабелна телевизия и удобства за всеки вкус!

Независимо дали сте със семейството или с приятели, пребиваването тук ще бъде пълноценно и приятно. Чистота, уют и спокойствие ще посрещнат всеки гост.

Актуални цени за Хотел Странноприемницата

Booking.com

Коментари и оценка за
Хотел Странноприемницата, Боженци

Всички отзиви и мнения са предоставени от наши клиенти след престоя им в хотела!

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В БОЖЕНЦИ

КУЛТУРНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

ТУРИСТИЧЕСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

ИСТОРИЧЕСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

ПРАЗНИЦИ И СЪБИТИЯ

РЕЛИГИЯ И ИЗКУСТВО


ЗАПИШИ СЕ
ЗА НАШИТЕ ТАЙНИ ОФЕРТИ С ОТСТЪПКИ ДО
Вижте сега

70 %

Share This