Осмарски къщи, Шумен снимка къщи
Осмарски къщи, Шумен снимка лятна градина
Осмарски къщи, Шумен снимка спа център
Осмарски къщи, Шумен снимка стая

Изхранване:
ОВ

Осмарски къщи

Осмарски къщи - Шумен къщи с телефони и адреси за резервация

Комплекс Осмарски Къщи е разположен в село Осмар, на 15 км. от Шумен, на тихо и спокойно място, идеално за Вашата спокойна и различна почивка.

Осмарски Къщи, Осмар, България
GPS координати:
43.222 / 26.8505

ВИЖ НА КАРТАТА

Осмарски къщи, Шумен се намират в с. Осмар, на 15 км от гр. Шумен, в живописен район, известен с производството на прочутата българска винена напитка - пелин, както и с ароматните си вина. Стар римски път ще Ви отведе до скалните манастири, датиращи от 13-14 век, от където се открива спираща дъха и неповторима панорамна гледка. Гостоприемните домакини ще Ви нагостят с домашно приготвени и характерни за района български ястия. Ще имате възможност да се докоснете до българския самобит и култура, сами да приготвите традиционното българско кисело мляко, както и да посетите намиращите се в непосредствена близост стари български столици и защитеният от ЮНЕСКО Мадарски конник.

Комплекса включва: стара селска къща, строена през далечната 1881 г., състояща се от три стаи, всяка от тях със самостоятелен санитарен възел и всички удобства за едно приятно прекарване; втора къща, построена през 1934 г. В нея се намира механата, запазена в автентичния си вид, напомня известната картина на Мърквичка Ръченицата. В уютната обстановка до голямата каменна камина и подбрано вино може да опитате традиционни ястия, приготвени по стари осмарски рецепти. През 2008 г. двете къщи са обединени с пристройка, в която се намират сауна, фитнес и още четири стаи, които по дух и архитектура не отстъпват на стаите намиращи се в старата част.

* Легловата база е за 20 човека. 

- организиране на дегустация на пелин,местни вина и коняк;
- разходка по еко пътека до скалните манастири с гид;
- посещение на 150-годишната църква на селото и музей.

Актуални цени за Осмарски къщи

Коментари и оценка за
Осмарски къщи, Шумен

Всички отзиви и мнения са предоставени от наши клиенти след престоя им в хотела!

СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА В ШУМЕН

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В ШУМЕН

КУЛТУРНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

ТУРИСТИЧЕСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

ИСТОРИЧЕСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

ПРАЗНИЦИ И СЪБИТИЯ

РЕЛИГИЯ И ИЗКУСТВО


ЗАПИШИ СЕ
ЗА НАШИТЕ ТАЙНИ ОФЕРТИ С ОТСТЪПКИ ДО
Вижте сега

70 %

Share This