10 места на Северното Черноморие които трябва да видите

10 места на Северното Черноморие които трябва да видите

10 места на Северното Черноморие които трябва да видите

5 (100%) 2 votes

10 места на Северното Черноморие които трябва да видите

Всички знаем , че Българското Черноморие се разделя на Северно и Южно Черноморие. Често сме пред дилема, коя от дестинациите да изберем за нашата почивка. Северното Черноморие е по спокойно от Южното Черноморие с не толкова застроени комплекси а и плажовете са по малко пренаселени. Разбира се Северното Черноморие също предлага отлично обслужване, много атракции и забележителности, чудесни хотели за настаняване.

Ето защо ние Ви предлагаме няколко интересни места които трябва да посетите докато почивате на Северното Черноморие.

Вижте кои са 10 места на Северното Черноморие които трябва да видите

1. Кранево
На Северното Черноморие е разположено романтичното село Кранево само на 5 км от Албена.
Ако търсите спокойно местенце за вашата семейна почивка, препоръчваме ви тишината и уюта на живописното Кранево. Има многобройни възможности за настаняване, за всеки вкус. Вижте и всички хотели в Кранево
Кранево
2. Балчик
Едва ли има някой от Вас, който да не е чувал за Балчик, а ако не си бил там, то ние горещо Ви препоръчваме. Романтиката, която ще усетите в Балчик, може би никъде другаде по Българското Черноморие няма да усетите. Ще видите множество ресторанти покрай крайбрежната улица на Балчик със страхотен изглед към необятното море. А двете задължителни места, които трябва да посетите тук са Дворецът на румънската кралица Мария Единбурска и  ботаническата градина, в която ще видите неповторимата колекция от над 2500 растителни видове от цял свят, принадлежащи към 85 семейства и 800 рода. Разбира се Балчик предлага и множество хотели за настаняване.
Балчик
3. Нос Калиакра
 Няма как да почиваш на Северното Черноморие и да не отделиш време да посетиш Нос Калиакра. Намира се на 12 км от Каварна. Гледката от носа е невероятна, ще видите още параклис, музей с ценни археологически експонати и ресторант. Музея е отворен всеки ден от  10:00 до 19:00 ч.
Нос Калиакра
4. Залив Болата
От северната страна на нос Калиакра се намира малко заливче с пристанище, наречено Болата. Тук е единственият пясъчен плаж в района на Калиакра, което го прави желана дестинация през лятото.
В пещерите на Болата са открити останки от антично селище и свидетелства за живот от 400 години преди Христа.
Болата
5. Мидена ферма, село Българево
Няма как да си в района на Калиакра и да пропуснеш Мидената ферма в село Българево и да опиташ от черноморските миди, които се приготвят там.
 Мидена ферма село Българево
6. Яйлата
 Ако почиваш на Северното Черноморие, горещо препоръчваме да си направите разходка до небезизвестния Камен бряг.  Тук ви очакват тракийски олтар на слънцето, скитски некрополи, невероятни гледки от пещерните домове и незабравими емоции, които ще ви оставят спомен за цял живот.
Яйлата
7. Фарът на Шабла
Фарът на нос Шабла е най-старият и най-високият у нас. Дълги години се използва, за да предпазва корабите от дългия почти една морска миля подводен риф, както и от затъване в плитките води между нос Шабла и село Тюленово. Бялата му светлина просветва три пъти на всеки 25 секунди, като при добра видимост се забелязва от разстояние 17 морски мили.
Фарът на Шабла
8. Тюленово
 Няма как да не ви очарова Тюленово със своята уникално девствена природа. Мястото е идеално за гмуркане в дълбоките води. А защо не да къмпингувате между скалите и наслаждавате на невероятната гледка.
Тюленово
9. Златни пясъци 
Един от предпочитаните курорти за почивка на море на Северното Черноморие е курорта Златни пясъци. Пясъкът тук е златист а плажната ивица е с дължина над 3 метра и ширина до 100 м. На Златни пясъци кипи бурен живот с множество ресторанти, заведения и атракции. Плажа не е толкова пренаселен. В курорта Златни пясъци ще откриете и отлични хотелски комплекси, които работят по формулата All inclusive. В близост се намира и най – големия аквапарк на Северното Черноморие. Ако търсите оферти за почивка на Златни пясъци, то вижте всички хотели на Златни пясъци.
Златни пясъци
10. Албена
Няма как да пропуснем перлата на Северното Черноморие – курорта Албена.
Морския курорт Албена е един истински оазис в съчетание с невероятна природа и страхотен златист пясък. Идеално място за онези от Вас, които търсят спокойствие, отлично обслужване и All inclsive система. Курорта Албена е комплекс от затворен тип, тук ще откриете множество атракции, Аквапарк, тенис кортове и невероятен плаж. Ако търсите оферти за почивка в Албена, то вижте всички хотели в Албена.
Албена
Share This