10 места които трябва да посетите на Южното Черноморие

10 места които трябва да посетите на Южното Черноморие

5 (100%) 2 votes

10 места които трябва да посетите на Южното Черноморие

Южното Черноморие кипи от бурен живот – множество фестивали, събития, туристически атракции, барове, красиви хотелски комплекси и пясъчни плажове.

От екипа на интернет портала www. Bghoteli.eu , решихме да ви предложим 10 места които трябва да посетите на Южното Черноморие

Вижте кои са те и планирайте следващата си почивка на Южното Черноморие.

1. Созопол
Едва ли има някой от вас , който не е чувал за Созопол. Любимо място на много българи и чужденци както за почивка, така и за разходка. Непременно Стария град ще ви впечатли със своята архитектура, старинни църкви, калдъръмени улички и много магазинчета и кафенета. Освен това в Созопол се провежда ежегодния празник на изкуствата “ Аполония „, наречен на старото име на града. В Созопол ще откриете и множество хотели, квартири, къщи за гости и страхотни комплекси за вашата незабравима почивка.
Созопол
2. Замъкът в Равадиново
Замъкът „Влюбен във вятъра” в село Равадиново, само на 2 км от Созопол е една от впечатляващите атракции на Южното Черноморие.  Тук можете да видите няколко хиляди екзотични дървета, растения и цветя. Няколко дълбоководни езера със сладководни риби и водоплаващи птици – бели и черни лебеди, пеликани и патици. За забавление на малки и големи се предлагат игри: „Escape“ – за семейства, „Търсачи на съкровище“ – за деца, „Седемте смъртни гряха“ – за лица над 18 години. На територията на замъка има още зоо кът, различни скулптури, конна база, винарна, лятно кино, арт галерия и много още.
3. Природен резерват Ропотамо
 Ако сте планирали това лято да почивате в Созопол или в близост, то непременно трябва да видите Природен резерват Ропотамо.  Резервата е разположен на около 50 км от град Бургас и е едно от най – красивите кътчета на България. На територията му са поддържаните резервати „Пясъчната лилия“ и „Водните лилии“ и защитената местност Змийски остров. Резерватът е място за зимуване на много редки птици и важна междинна спирка на черноморския прелетен път Виа Понтика.  Може да си направите и чудесна разходка с корабче по устието на река Ропотамо.
Ропотамо
4. Маслен нос
 Маслен нос е признат за най – красивия по Южното Черноморие. Намира се само на 6 км от Приморско. До Маслен нос , всеки ден от яхтен кей на Приморско се отправят лодки, които ви развеждат из заливите и акостират на носа.
Маслен нос
5. Крепост Вълчаново кале
Ако си направите разходка с лодка по устието на река Ропотамо, то непременно ще видите Крепост Вълчаново кале или известно с името си Лъвската глава. Разположена на скалист, обрасъл със зелени дървета връх. Името Вълчаново кале идва от времето на османското владичество, тъй като е била използван от Вълчан войвода.
Лъвска глава
6. Синеморец
 Търсите спокойствие за вашата лятна почивка, то несъмнено отличен избор е Синеморец. Тук ще намерите множество, квартири, хотели и къщи за гости на атрактивни цени. А северния плаж в Синеморец е едно приказно райско кътче. Тук река Велека се влива в Черно море, като реката и морето се разделят от плажна ивица.
Сверен Плаж Синеморец
7. Къмпинг „Градина“ 
 Къмпинг Градина е едно от най – красивите места за плажуване на Южното черноморие, близо до Созопол. На къмпинг Градина ще откриете 3 километра дълъг пясъчен плаж, който е разположен в красив залив с чисто кристални води. Къмпинг Градина е най – големия къмпинг в България. Има около 300 места за палатки и около 250 места за каравани. Има добри условия за уиндсърф, катамаран, кайтсърф и др.
Къмпинг градина
8. Антична куполна гробница край Поморие
 Поморие е отлично място за вашата лятна почивка. Тук ще откриете множество хотели, комплекси, квартири на атрактивни цени. В Поморие кипи и бурен живот, ще видите множество атракции, заведения и черен пясък. Поморие се слави със своите традиции в Балнеологията. Може дори да дегустирате прочутия в цял свят коняк. Докато почивате в Поморие непременно трябва да видите и Античната куполна гробница. Разположена е само на 1 км от Поморие в посока Бургас.
Гробницата, позната под името Кухата могила, е отворена целогодишно за посещения. Тя е най-голямата, откривана в България.
Тракийска гробница Поморие
9. Плаж Силистар
 Няма по златист пясък и невероятна гледка по Българското Черноморие от Плаж Силистар. Плаж Силистар се намира на около 1 км от Синеморец и Резево, в защитената местност Силистар. До ден днешен плаж Силистар е запазил своята естествена красота.
10. Морски фар край Ахтопол
 Ако сте избрали за лятото, дестинация Ахтопол за вашата почивка, то тогава ще видите и Морски фар край Ахтопол.
Живописният фар край Ахтопол, построен върху риф, е един от най-красивите по крайбрежието ни.
Морски фар край Ахтопол

Ако се интересуваш от изгодни предложения за почивка на Южното Черноморие, виж хотелите ТУК

Share This