Цени от:
120 лв.

Изхранване:
ОВ

Глинената къща

Глинената къща в Лещен на цени от 120 лв, мнения, карта, снимки

Глинената къща, Лещен разполага с леглова база от 2 места. Къщичката е уникална не само като архитектура, но и като вътрешно оформление за истинска почивка.

Глинената къща, Лещен, България
GPS координати:
41.6352 / 23.8295

ВИЖ НА КАРТАТА

Глинената къща в Лещен

http://www.leshtenhouse.com/

Къщичката е уникална не само като архитектура, но и като вътрешно оформление. В построяването и е вложена изключителна фантазия и ако не бяха някои от съвременните удобства, които помагат за по - приятното прекарване на гостите, като луксозни бани и кабелна телевизия, то можеше да се пренесете директно в каменната ера.
Постройката, приличаща изцяло на къщата на семейство Флинстоун е изградена изцяло от естествени материали като глина, слама и дърво. Тя се състои от една стая със собствена баня и може да бъде наета от гости, които биха желали да се почувствате като героите от едноименния сериал, но с известни удобства.

Село Лещен е една от най-привлекателните и автентични дестинации за селски туризъм в България. Разположено върху южния склон на Западните Родопи на 200км от София, пред него се открива незабравима гледка към Пирин планина.

През четирите сезона на годината домакините предлагат различни забавления – лов и риболов, излети в планината, плуване и балнеолечение в близкия курорт Огняново (5км) с открит и закрит басейн, бране на гъби и билки, разходки до съседните етнографски комплекси Ковачевица (7км), Долен (20км) и Делчево (18км), както и еднодневни пътувания до Роженския манастир край Мелник (60км) и известния ски-курорт Банско (50км). Могат да бъдат посетени резерватът "Тъмната гора" с вековни буки и елови дървета, скалните образования, известгни като тракийски светилища "Козият камък" и "Черната скала", каньонът на река Канина и живописната местност "Синият вир".

Местната Галерия организира културни мероприятия, които са традиционни за този край на Родопите.

Всеки гост може да се възползва от възможността да комбинира почивката си в Глинената къща с гощавка в Кръчмата, която предлага разнообразни ястия от Българската традиционна кухня.

Къщите в с. Лещен имат сертификат Зелена Къща от БААТ ( Българската асоциация за алтернативен туризъм). Основните параметри на предлагането, които подлежат на оценка са:

- ефективно използване на вода и енергия
- управление на отпадъците
- информация за гостите
- принос към местната икономика
- отговорно отношение и информация за местната природа и култура
- сигурност и комфорт на настаняване

При повече от 5 нощувки предлагаме отстъпки от посочената цена. За повече информация можете да се обадите на посочения телефон или да изпратите запитване по електронната поща.

Актуални цени за Глинената къща

Коментари и оценка за
Глинената къща, Лещен

Всички отзиви и мнения са предоставени от наши клиенти след престоя им в хотела!

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В ЛЕЩЕН

КУЛТУРНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

ТУРИСТИЧЕСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

ИСТОРИЧЕСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

ПРАЗНИЦИ И СЪБИТИЯ

РЕЛИГИЯ И ИЗКУСТВО


ЗАПИШИ СЕ
ЗА НАШИТЕ ТАЙНИ ОФЕРТИ С ОТСТЪПКИ ДО
Вижте сега

70 %

Share This