Цени от:
37 лв.

Изхранване:
ОВ

Хотел Александрови вили

Хотел Александрови вили в Златоград на цени от 37лв, оферти

Александрови вили са разположени в местността на връх Света Неделя. Върхът се намира на 8-10 км северозападно от Златоград, в Родопите.

Златоград, България
GPS координати:
41.3798 / 25.0965

ВИЖ НА КАРТАТА

Хотел Александрови вили, Златоград

http://aleksandrovavila.com/

Александрови вили се намира на 8-10 километра западно от Златоград, по пътя за гр.Смолян, в отсечката между Старцево и Неделино.

Местоположението на вилите е непосредствено под параклиса Света Неделя. Връх Света Неделя, ведно с параклисите „Св. Равноапостоли Константин и Елена, „Св. Атанас и „Св. Неделя, намиращи се на едноименните върхове около Златоград, формират така наречената Кръстата гора.

Върхът е уединен, без седловини и доминира над другите планински възвишения и върхове. Той е с широк обзор и далечна видимост: на югоизток, над гр. Джебел, старата островърха крепост Устра на изток, над гр. Неделино, планинският масив Алада; на север, между гр. Неделино и с. Падина, Ардинско – връх Св. Илия; на северозапад, над Загражден, връх Каракулас и малко по на юг връх Бучовица – над с. Ерма река и връх Костадин – връх Чалът с манастирите над град Ксанти и исполинската скала Момин камък.

Върхът Св. Неделя е удобен за отбрана и сигнализация на далечни разстояния (някога се е правела с огньове) и това обяснява построяването на крепостта. Планинската верига се пресича от Шахинската и Лъджанската река, които се събират при село Мемково и през гара Карлъкьой при залива Боругьол се вливат в Бяло Море. В ясно време от върха по течението на реката, се вижда Бяло море. От нея започва планинската верига Гюмюрджински карлък, чиято най-висока точка е връх Вежката (1500 м надморска височина). На югоизток тя се снишава и образува прохода Маказа, през който минава пътят Гюмюрджина-Момчилград.

Вилите предлагат идеално място за релакс и почивка, приятелски или семейни събирания. Гледката, която се открива от вилите е невероятна. Вилите разполагат с механа, веранда с барбекю и навес с 35 седящи места.

Актуални цени за Хотел Александрови вили

Коментари и оценка за
Хотел Александрови вили, Златоград

Всички отзиви и мнения са предоставени от наши клиенти след престоя им в хотела!

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В ЗЛАТОГРАД

КУЛТУРНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

ТУРИСТИЧЕСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

ИСТОРИЧЕСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

ПРАЗНИЦИ И СЪБИТИЯ

РЕЛИГИЯ И ИЗКУСТВО


ЗАПИШИ СЕ
ЗА НАШИТЕ ТАЙНИ ОФЕРТИ С ОТСТЪПКИ ДО
Вижте сега

70 %

Share This