НОВ експресен лифт в Боровец за сезон 2018 / 2019

НОВ експресен лифт в Боровец - Мартинови Бараки Експрес
Rate this post

НОВ експресен лифт в Боровец

Нов шест-седалков, експресен лифт ще зарадва всички гости на курорта Боровец.

Намира се пред хотел „Рила“ и носи името „Мартинови Бараки Експрес“.

Снимка на новия лифт в Боровец

 

Боровец е първият планински курорт на Балканите и като такъв се грижи постоянно да подобрява стандартите за своите посетители. Добрите новини не чакат до началото на снежния сезон! Нови стълбове блестят в сърцето на курорта, опънати въжета очертават линията на лифта, а новите комфортни седалки чакат нетърпеливо да посрещат запалените по зимните спортове. Нов шест-седалков лифт “Мартинови Бараки Експрес” очаква гостите на Боровец за ски сезон 18/19.

Проектът е част от 5-годишната стратегия на курорта. Тя включва и реконструкция на кабинковия лифт и разширяване на заснежената с технически сняг ски зона до 85% от общата част на пистите.

зимна снимка от Боровец

Новият лифт заменя предишния 4-седалков по съществуващата линия с иновативна технология и със значително увеличение на скоростта и капацитета. Съоръжението ще поема до 3000 души на час – над три пъти повече от стария лифт, а изкачването от долна до горна станция ще отнема само 3 мин. и половина  – повече от два пъти по-бързо от преди.

Друго от основните предимства на този нов експресен лифт в Боровец е иновативната технология на задвижване на линията – Direct Drive. Тази технология елиминира необходимостта от елемент в задвижването наречен редуктор, което има следните предимства: повишена надеждност, понижени шум и вибрации, екологичен ефект и по-ниски експлоатационни разходи.

 

зимен изглед от Боровец

 

Новият лифт може да бъде похвален с безупречният комфорт. Седалките имат индивидуална степенка между краката, която осигурява по-висока степен на безопасност при деца и по-дребни на ръст хора.  Към това добавяме и комфортната им ширина, високите облегалки и разбира се, елегантния дизайн на новия лифт.

Производител на лифта е един от световните лидери в производството на въжени съоръжения – LEITNER ROPEWAYS.  С над 130 години експертиза, компанията е символ на високотехнологични и функционални продукти, модерен дизайн и устойчиви решения за планински курорти в целия свят.

Лифтът “Мартинови Бараки Експрес” е ключов за курорта, обслужващ хиляди посетители ежедневно през зимния сезон. Лифтът свързва учебния плац пред хотел „Рила“ със синята писта „Мартинови Бараки 1. И още, червените „Мартинови бараки 2 и 3“ и черните „Мартинови бараки 4“ и „Червено знаме“. Също и фрийстайл терейн парка „Сноу Парк Бороспорт“.

 

Лифтът обслужва и популярното нощно каране на ски в Боровец.

нощно каране на ски в Боровец

 

Не се колебайте, а приготвяйте своите ски принадлежности, защото зимния сезон наближава!

Освен с полезна информация, можем да Ви съдействаме и да изберете подходящ хотел за ски в Боровец, за да пробвате новия експресен лифт в Боровец.

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания, които доста от хотелите все още предлагат!

Share This