Какви са различните видове хранене в хотел и техните съкращения

какви са различните видове хранене в хотел
2.3 (46.67%) 3 votes

Чудите ли се какви са различните видове хранене в хотел ?

 

Основните са OB, BB, HB, FB, ALL, UAIа тук ще откриете значенията им, както и техните разновидности.

Туристите често са объркани от съкращенията и абревиатурите, които се използват от хотелиерите и туристическите фирми.

какви са различните видове хранене в хотел

 

Ето и кои са най-често задаваните въпроси от наши клиенти по темата:

  • Какво е OB, RO, BO ? Това представлява нощувка без включено хранене. Съкратени от английски, означават съответно: Only Bed, Room Only и Bed Only; 
  • Какво означава BB ? Много лесно – нощувка и закуска, или в английски вариант – Bed and Breakfast; 
  • Какво е HB или полупансион какво е това ? Това са други от най-редовните питанки от хората. И двете означават, че са включени нощувка със закуска и вечеря. Съкращението идва от английското Half Board. При този тип изхранване в хотел, понякога се срещат и разновидности като (HB+). Плюсът в повечето случаи означава, че към вечерята, която Ви се полага са включени и напитки.
  • Що е то FB или пълен пансион? Съкращение от Full Board, или най-ясната дефиниция за нас българите е нощувка, закуска, обяд и вечеря. Идентично с предходния от изброените видове хранене в хотел (HB), тук също е възможно да се срещне и (FB+). Плюс символът отново означава, че се полагат напитки по време на вечерята например. Това са детайли, които се въвеждат от различните хотели и могат да се срещнат по различни начини, но това е масово приетото значение.
  • Какво е All Inclusive Light (AIL) и неговото значение ? При този тип изхранване, хотелите предлагат включено пълно изхранване. Например закуска, обяд и вечеря, като по време на някои или всички от храненията има включени алкохолни и безалкохолни напитки. Детайлите се определят индивидуално от различните хотелиери, но това е глобално приетото значение на All Inclusive Light.
  • Какво е All Inclusive изхранването (ALL или AI) ? Това е нощувка на база всичко включено в цената. На разположение са: закуска, обяд, закуски следобед, вечеря, като през целия ден са включени безалкохолни и алкохолни напитки (обикновено местно производство). Разликата между Ол Инклузив и Ол Инклузив Лайт е в това, че при light варианта, напитките обикновено се предлагат само по време на изхранванията, а при стандартния all inclusive са на разположение целодневно, според условията на всеки хотел.
  • Какво е Ultra All Inclusive (UAI) е последния въпрос относно какви са различните видове хранене в хотел. Този тип е идентичен на горепосоченият All Inclusive, но разликата обикновено се състои в това, че в пакета напитки, които се предлагат, е включен и вносен алкохол, а не само местно производство.

 

 

Понякога се срещат и други разновидности на тези изхранвания по хотелите. Това е по-рядко и се изразява в малки детайли, които са индивидуални при различните хотелиери.

Основите типове хотелско настаняване и техните съкращения са тези в текста по-горе.

Ако пък имате други въпроси, пишете ни в коментар или на някои от посочените ни контакти.

 

Очаквайте скоро и още полезна информация за абревиатурите и означенията на хотелските стаи, които се срещат!

Share This